[NEW] Kilde til Document: – Espen Bråthen deltok på islam-kurs | peter dager – Vietnamnhanvan

peter dager: นี่คือโพสต์ที่เกี่ยวข้องกับหัวข้อนี้

Espen Andersen Bråthen deltok på nettbaserte møter sammen med sin venn «Peter» fra Moss. Møter ledet av imamer, som hadde preg av kursing i islamske temaer, forteller en kvinne som har stått «Peter» nær til Document.

Opplysningene står i kontrast til hva politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt sa allerede lørdag 16. oktober:

– Det har vært kjent i det offentlige at han selv har sagt at han har konvertert. Etterforskningen så langt har styrket hypotesen om at han ikke har gjort dette veldig seriøst. Med det mener vi at han ikke har fulgt opp eller brukt de tradisjonene som er vanlig i den kulturen og religionen, sa Omholt.

«Peter», en norsk-etnisk mann fra Moss, konverterte til islam for åtte–ni år siden. Etter hvert utviklet han seg i radikal retning. Document har truffet og intervjuet en nær slektning av ham på betingelse av anonymitet. Vi kaller henne «Irene». Irene har kjent «Peter» (ikke hans virkelige navn) lenge. Hun passet ham ofte da han var liten, og de to hadde et nært forhold, forteller hun.

I voksen alder utviklet Peter seg til å bli stadig mer radikal, og parallelt ble han stadig mindre interessert i å opprettholde kontakten. Irene er åpen om at hun er kritisk til islam. Til slutt, i 2018, brøt han kontakten med henne helt.

Overfor Document avviser Peter ethvert kjennskap til Espen Andersen Bråthen.

– Jeg kjenner ikke til noen Espen Bråthen.

Av Peters Instagram-konto fremgår det at han følger blant annet sunnahnorge, salafiyyah_london og norwaydawah.

Da Irene etter Kongsberg-angrepet så videoen Bråten hadde spilt inn i 2017, ble hun skremt.

– Jeg kjente igjen formuleringer og kroppsspråk fra Peter.

En følsom og forsiktig gutt

Irene forteller om en følsom og forsiktig gutt som vokste opp med en enslig mor, i et miljø hvor flertallet var muslimer, både i Peters vennekrets og på skolen.

– Jeg hilste på flere av vennene hans, de var hyggelige, vennlige. Vennene hans var muslimer, og det var også de fleste i klassen. Moren hans syntes det var fint at han var med dem, han var nesten mer hos dem enn hjemme. Han var tidlig med på ramadan, da hadde han ennå ikke fylt tolv år, han var kanskje ti eller elleve. Så han ble tidlig glad i de tingene de gjorde.

– Jeg tenkte ikke på det da, men han ble faktisk islamisert ganske tidlig.

– Du reagerte ikke dengang?

– Nei, jeg tenkte ikke på det før han konverterte, i 2012 eller 2013. Det kan ha skjedd før, men jeg vet at mange i hans krets konverterte på den tiden.

– Mange?

– Hele Østfold-gjengen. Mange fra Halden og Sarpsborg, og flere gjorde det på 17. mai, uten at jeg vet hvorfor. Kanskje de ville markere at det ikke var den norske grunnloven som gjaldt for dem lenger, men det er en spekulasjon.

– På den tiden begynte de å dra til Oslo på en type kurs eller foredrag. Der traff de det han kalte «viktige imamer», forskjellige imamer, ut fra hva som var temaet den dagen.

– Hvor ble møtene holdt?

– I moskeer. Jeg husker det, fordi Peter var overrasket, han syntes ikke det så ut som moskeer. På møtene traff han folk fra store deler av Norge. Det var veldig mye hyllest av Hussain, sa han (Ubaydullah Hussain, red. anm.). Det var han som var mentoren.

Temaene på møtene kunne være synet på kvinner, hvordan man skulle behandle familien sin, fellesskapet, brorskap.

– Det var veldig mye om dette «brorskapet» hele tiden. Det var da han begynte å lære seg å lese arabisk.

Irene sier at hun fikk inntrykk av at møtene var ledd i forberedelse og opplæring til å dra i jihad, med en gruppe han kalte «de frie». Hun skjønte ikke hva slags gruppe det var. Peter ønsket å dra til Syria, men da reagerte Irene kraftig.

– Han var klar for å dø, han som var redd for å dette ned fra huska som liten! Han var alltid en forsiktig og følsom gutt.

– Jeg brukte nesten trusler mot ham. Jeg sa: Du kommer til å bli lemlestet, du aner ikke hva det betyr å gå i krig, du har ikke vært i militæret engang. Du har aldri drept en flue!

På denne tiden dro flere av Peters venner til Syria. To av dem døde. Irene håpet at det skulle få Peter til å tenke seg om.

– Han ble etter hvert veldig klar på at han ikke kunne ha mer med meg å gjøre. Han fikk beskjed fra andre om at jeg gjorde ham forvirret.

Peter dro ikke til Syria. Han begynte å henge med noen av sine gamle venner, som tok ham med ut for å ta en øl og treffe damer. Men det varte ikke lenge. På denne tiden utviklet Peter psykiske problemer, forteller Irene.

– Det skjedde da han skjønte at det var ikke noen returbillett.

– Fra å ha konvertert?

See also  Starcraft II: Heart of the Swarm - Opening Cinematic Trailer | starcraf

– Ja. Han visste for mye. Han hadde møtt for mange.

Peter la seg frivillig inn på en psykiatrisk institusjon. Han ble engstelig og ville ikke møte noen, sier Irene. Han var redd for at han skulle bli drept fordi han mente at han ble mistenkt for å ville trekke seg ut.

Peter kom ut fra institusjonen og ble raskt hanket inn igjen av islam-miljøet. Det gikk ikke mange timer før han ble bedt om å komme og drikke te i moskeen. Men kort etter ble han lagt inn igjen. Irene mener det var i 2015.

– Det var da han virkelig ble sterk i troen. Det var da han etablerte kontakt med Bråthen og flere andre psykiatriske pasienter.

Han «ble koblet til en gjeng», sier Irene.

– Det var ikke noe de gjorde selv. Det var et nettforum som noen opprettet, og linket dem til. Der hadde de samtaler med en imam.

Irene er usikker, men fikk inntrykk av at Ubaydullah Hussain stod bak opplegget. Uansett var det flere imamer som kurset deltagerne i forumet.

– Dette var en gruppe for folk som slet psykisk?

– Ja, og for folk som kanskje slet med narkotika, noen var halvkriminelle. Han kjente ingen av dem fra før.

– Men han fortalte deg om dette?

– Ja, jeg besøkte ham da han var innlagt.

Peter og Espen Bråthen fikk «en link», sier Irene, hun vet ikke, men tror det kan ha spilt inn at de var på samme alder og hadde litt samme type bakgrunn, som oppvekst med en enslig mor. Peter mente at Bråthen var blitt dårlig fordi han «fikk null respekt for å ha konvertert».

– Han mente at samfunnet ville ødelegge dem begge, på grunn av at de hadde konvertert.

– Nå er vi ikke redd for samfunnet og systemet lenger, for nå er vi sterke, sa han. Freden og sannheten finnes i islam, og det finnes bare én gud, og det er Allah.

– Jeg ønsker å leve som profeten har sagt jeg skal leve, og det gjør Bråthen også, sa Peter.

– For første gang i livet likte han seg selv, tror jeg. Han fikk respekt, og det hadde han vel aldri hatt før. Han var jo egentlig en puslete nordmann som vokste opp med mammaen sin. Ikke slåss han heller.

På denne tiden begynte Peter å snakke om at «de skulle gjøre noe stort», sier Irene. Han sa også at «de svakeste får gå først». Sett i lys av det som senere skjedde på Kongsberg, lurer hun på om Bråthen ble regnet som en av «de svake».

– Det er ingen som bryr seg før vi handler, men vi skal handle, sa Peter. Jeg trodde ikke på det. Jeg trodde det var et utslag av galskap, og spurte Peter om han var blitt schizofren. Peter svarte at de påstod at Bråthen også var schizofren, men at det ikke var noe galt med Bråthen.

– Han sa «Bråthen», ikke «Espen»?

– Jo, han sa Espen Bråthen, og av og til EAB (som i Espen Andersen Bråthen, red. anm.).

Senere møtte Peter Espen Bråthen fysisk, sier Irene, hun tror det var i 2016. Hun tror det var da de «begynte å forberede disse manifestene», og viser til Bråthens video fra 2017.

– Da fikk jeg inntrykk av at de var blitt venner. Han snakket alltid om «vi». Jeg var nysgjerrig, så jeg spurte om alt mulig, ikke fordi jeg ante noe om terror eller noe sånt, men fordi jeg var nysgjerrig på hva han holdt på med, fordi jeg var glad i ham. Han så jo plutselig helt annerledes ut, og mente andre ting enn før. Da begynte han å bli ufin mot meg, og det hadde han aldri vært før.

– Husker du noe mer om hva han sa om Bråthen?

– Han sa de tenkte veldig likt, og mente de hadde blitt utsatt for noe av det samme av systemet, av samfunnet.

– Er du redd for at Peter kan gjøre noe sånt som Espen Bråthen gjorde?

– Men vet du hva, det er noe du ikke behøver å … nei, du får skrive hva du vil. Jeg håper du ikke tror jeg er gal, men jeg har aldri tenkt at den gruppen var noe annet enn fantasi. De drev med dataspill da de var yngre, og jeg syntes dengang at også dette virket som noe slags fantasi-spill.

Politet vil ikke kommentere

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene fra «Irene».

– Jeg vil hverken bekrefte eller avkrefte så lenge vi stadig innhenter opplysninger. Vi kommenterer ikke før vi har sikret oss alle opplysninger, slik at vi ikke påvirker vitner i noen retning, sier politiinspektør Per Thomas Omholt til Document.

– Vår oppfatning er at teorien om konvertering til islam er svekket, det baserer seg på flere bevis. Som du vet, gikk politimesteren ut og sa at han var en konvertitt, og så har vi undersøkt det nærmere, og sånn som saken står nå, så er den teorien svekket.

See also  Bình Luận Truy Kích | Knight sVIp vs Zombie - Phê Lòi ✔ | blood knight

– Det dere sa allerede få dager etter angrepet, gjelder fremdeles?

– Ingenting er utelukket når det gjelder hypoteser, de kan bli svekket eller styrket fortløpende. Det kan være at vi kan si mer etter hvert, det er flere enn deg som er interessert i dette, for å si det sånn.

– Hva med opplysningen barndomsvennen gav i intervju med Dagbladet om at Bråthen hadde «reist til et muslimsk land for å lære»?

– Dette er slikt som vi ønsker å undersøke, det er en del av etterforskningen. Men de opplysningene vi har nå, tilsier at teorien om konvertering til islam er svekket. Det vi har sagt, er at han ikke har fulgt opp det som er vanen og tradisjonen i den religionen, og som en som konverterer hadde gjort.

– Ikke alle muslimske terrorister har levd pietistiske liv i tråd med det religionen foreskriver?

– Etter hvert som vi kan si mer, så vil du forstå mer av hva jeg mener. Jeg kan ikke … Jeg har lyst til å si mer, men det kan jeg ikke. Det er flere ting som tilsier at det er som det er, men jeg tror du vil forstå det bedre når og hvis vi kan gå ut med det.

– Det går ville spekulasjoner om hva som skjedde med ofrene, blant annet fordi helsepersonell har gitt uttrykk for at de har blitt spesielt sterkt preget av hva de har sett. Kommer dere til å gi mer informasjon om skadene de døde er påført?

– Det er for tidlig å si nå. Vi bestemmer oss ikke før samme dag hva vi skal gå ut med, sier politiinspektør Omholt.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp Kents bok her!

 

[NEW] Peter Dager: Top 10 Facts You Need to Know | peter dager – Vietnamnhanvan

Peter Dager factsPeter Dager (Esports Player) was born on the 2nd of November, 1991. He was born in 1990s, in Millennials Generation. His birth sign is Scorpio and his life path number is 6. Peter’s birth flower is Chrysanthemum and birthstone is Topaz and Citrine. What does this all mean? Let’s find out!

Discover all the facts that no one tells you about Peter Dager below ↓

NAME:
Peter Dager

REAL NAME:
Peter Dager

NICKNAME:
Peter

PROFESSION:
Esports Player

GENDER:
Male

BIRTHPLACE:
Fort Wayne

ETHNICITY:
Unknown

NATIONALITY:
American

RELIGION:
Unknown

SEXUALITY:
N/A

1. Bio

Peter Dager, best known for being a Esports Player, was born in Fort Wayne on Saturday, November 2, 1991. Professional DotA 2 player known for serving as captain of Evil Geniuses, which he joined in 2014. He’s known for his play as a Carry and his drafting talents. He has gained over 1 followers on his Twitch channel.

Family: He has a younger brother named Alex. Peter Dager father’s name is under review and mother unknown at this time. We will continue to update details on Peter Dager’s family.

FATHER:
MOTHER:

unknown at this time

BROTHER(S):
Not available

SISTER(S):
Not available

Education: The education details are not available at this time. Please check back soon for updates.

Dating: According to CelebsCouples, Peter Dager is single .

Net Worth: Online estimates of Peter Dager’s net worth vary. It’s easy to predict his income, but it’s much harder to know how much he has spent over the years. CelebsMoney and NetWorthStatus does a good job of breaking most of it down.

2. Peter Dager’s zodiac sign is Scorpio

Peter Dager zodiac sign is a Scorpio. Dates of Scorpio are October 23 – November 21. Unfortunately, those born under the Scorpio zodiac sign are often misunderstood. They are quite bold, with intense personalities and feelings that hide underneath their cool exterior. They are capable people that can complete great and massive projects with control and confidence. They are passionate, driven, perceptive, emotional, sacrificing, determined. Although, they can be vindictive, paranoid, destructive, possessive, jealous, and clingy.

ZODIAC:

Scorpio

BORN IN THE YEAR OF THE:
Goat

RULING PLANET:
Pluto

3. He is currently 30 years old

The American esports player has been alive for 10,968 days or 263,254 hours. There were precisely 372 full moons after his birth to this day.

See also  Dragon Ball z Goku Vs Las Fuerzas Especiales Ginyu Pelea Completa Audio Latino | goku vs

BORN:
November 2, 1991

AGE:
30 years old

BORN ON:
Saturday

GENERATION:
Millennials Generation

DECADE:
1990s

Peter Dager was born on a Saturday. Saturday’s children come courtesy of Saturn, the god of wealth, freedom, and agriculture. People born on Saturdays are modest, studious, wise, practical, and strict. Fun!

Countdown to Peter Dager’s next birthday.

Peter Dager will be turning 31.

4. On Peter Dager’s birthday

The world’s population was 5,418,758,803 and there were an estimated 137,064,554 babies born throughout the world in 1991, George H. W. Bush (Republican) was the president of the United States, and the number one song on Billboard 100 was “Romantic” by Karyn White.

On this day in history:

1875 – Verney Cameroon reaches Benguela in Angola, from Africa’s east coast, 1st European to cross equatorial Africa.

1917 – Balfour Declaration proclaims support for a Jewish state in Palestine.

1930 – Coronation of Ras Tafari Makonnen as Haile Selassie I, 225th Emperor of Ethopian Solmonic Dynasty.

5. Peter Dager’s height and weight

We’re currently in process of confirming all details such as Peter Dager’s height, weight, and other stats. If there is any information missing, we will be updating this page soon. If you any have tips or corrections, please send them our way.

Height

HEIGHT (FEET):

N/A

HEIGHT (METERS):
N/A

HEIGHT (INCHES)
N/A

HEIGHT (CM):
N/A

Weight

BUILD

Under review

WEIGHT (LBS):
Under review

WEIGHT (KG)
Under review

Misc

EYE COLOR:
N/A

HAIR COLOR:
N/A

6. The Year of the Goat

Peter Dager was born in the Year of the Goat. People with Chinese zodiac Goat are tender, polite, filial, clever, and kind-hearted. They have special sensitivity to art and beauty and a special fondness for quiet living. Their strengths are gentle, softhearted, considerate, attractive, hardworking, and persistent. But they can also be indecisive, timid, vain, pessimistic, moody, and weak-willed. Their lucky numbers are 3, 4, 9, and lucky colors are green, red, purple.

7. Peter Dager’s life path number is 6

Life Path Number 6 represent ‘The Nurturer’. Those who walk a Life Path with Number 6 gift the world with unconditional love, healing and nurturing. 6 teaches true compassion and empathy. Its energy is that of Mother Gaia. The values are responsibility, family, long-term goals. The challenges are to make your home comfortable for yourself and others.

8. Millennials Generation

Peter Dager was born in the middle of Millennials Generation.

9. Peter Dager’s birthstone is Topaz and Citrine

Topaz symbolizes love and affection. It is believed to give the wearer increased strength and intellect.

10. Peter Dager’s birth flower is Chrysanthemum

Chrysanthemums, a symbol of the sun, have held many noble positions in ancient cultures. The Japanese consider the orderly unfolding of their petals to represent perfection, and Confucius suggested they be used as an object of meditation.

If you found this page interesting or useful, please share it. We will continue to update this page, so bookmark it and come back often to see new updates.


Peter Tosh – Jah say no


Mystic Man is an album by Peter Tosh. All songs were composed by Peter Tosh. It was released in 1979.\r
\r
Peter Tosh, born Winston Hubert McIntosh (19 October 1944 11 September 1987) was a reggae musician who was a core member of The Wailers who then went on to have a successful solo career as well as being a trailblazer for the Rastafari movement.\r
\r
Peter Tosh was born in Petersfield, Jamaica with a father and mother too young to take care of him. He grew up raised by his aunt, speaking out for those who could not fight for themselves. Nicknamed ‘Stepping Razor’, he began to sing and learn guitar at a early age inspired by the American stations. After an illustrious career with The Wailers and as a solo musician, he was murdered at his home during a robbery.

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูความรู้เพิ่มเติมที่นี่

Peter Tosh - Jah say no

PPD RETIRE !! Thank You Peter \”PPD\” Dager – Dota 2 Pro Player


Tribute Video to Peter Dager, 2015 The International Dota 2 Champions
Game Source : NoobFromUA https://www.youtube.com/watch?v=cXLfDYrcj4g
PPD Video Source : Steam Dota 2 True Sight season 1
Music Opening Source : https://www.bensound.com/

PPD RETIRE !! Thank You Peter \

Heart Broken Original song by Peter Dager


This is my first original song and I hope you like it!
Please Subscribe to ur channel and leave a comment! Love
Follow us:
https://www.instagram.com/the_dagers/
https://www.facebook.com/TheDagers/
http://www.olgadager.com/
http://www.peterdager.net/

Heart Broken Original song by Peter Dager

96,000 in the heights MCT 2018


this is MCT 2018 production of In The Heights.
This video contains no me diga/ 96,00. If you enjoyed the video make sure to like and subscribe. My name is Peter Dager and I played usnavi. PEACE AND LOVE

96,000 in the heights MCT 2018

HotCox #21: Peter Dager Interview


HotCox #21: Peter Dager Interview

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูวิธีอื่นๆWiki

ขอบคุณมากสำหรับการดูหัวข้อโพสต์ peter dager

Leave a Comment