[Update] Những Player đầu tiên được phong “Thánh Nhân” trong lịch sử DotA là những ai? (Phần 2) | yaphets dota 2 – Vietnamnhanvan

yaphets dota 2: นี่คือโพสต์ที่เกี่ยวข้องกับหัวข้อนี้

Ở phần trước, chúng ta đã nói về sự vĩ đại của những “thánh nhân thế hệ 1.0” như BurNing, Loda hay Merlini. Vì vậy, trong phần thứ 2 này, hãy cùng đến với 3 cái tên cuối cùng trong danh sách “Lục Thánh Nhân” đầu tiên trong lịch sử DotA nhé.

YaphetS/PIS (P-God)

Trong số những player đầu tiên được phong “thánh”, có một trường hợp vô cùng đặc biệt. Anh không phải là một pro player quá nổi tiếng như những BurNing, Loda, Merlini, hay có thể nói thẳng ra là anh chả có thành tích nào nổi bật khi thi đấu chuyên nghiệp cả. Tuy nhiên, cái tên của anh vẫn được cả thế giới nhắc đến như một trong những player đời đầu vĩ đại nhất trong lịch sử Dota. Anh chính là “P-God” YaphetS.

Ai chơi DotA thì chắc chắn cũng đều phải một lần nghe qua cái tên YaphetS

Nguyên nhân đằng sau sự vĩ đại của YaphetS cũng khá đơn giản thôi. Anh được mệnh danh là “Game thủ Shadow Fiend hay nhất trong lịch sử DotA” với những pha xử lý không tưởng. Ngày 27 tháng 3 năm 2010, video Perfect Is Shit gồm toàn những Highlights SF của YaphetS được đăng tải trên Youtube đã ngay lập tức thu hút cả triệu lượt xem. Bất cứ ai khi xem YaphetS múa Nevermore đều sẽ phải há hốc mồm với những pha Raze góc siêu ảo, những pha Fake Raze, Blind Raze cực kỳ nhạy cảm. Gần như những gì khó nhất với Shadow Fiend đều được YaphetS thực hiện hoàn hảo như một con Robot được lập trình sẵn. Khi mà cả thế giới còn đang dạy nhau cách build Lothar cho Nevermore thì YaphetS đã trở thành người tiên phong cho style SF Blink Dagger, trở thành nguồn cảm hứng cho biết bao những Mid Laner ở thời điểm hiện tại.

Một trong những Highlights nổi tiếng nhất của YaphetS mà chắc chắn game thủ DotA 1 nào cũng biết tới

Tuy vậy, danh tiếng của YaphetS cũng chỉ dừng lại ở mức của một pubstar. Anh đã từng thử thi đấu chuyên nghiệp trong màu áo của những CityHunter hay Nirvana.cn, bên cạnh những huyền thoại nổi tiếng nhất Trung Quốc lúc bấy giờ như KingJ hay Zhou, nhưng danh hiệu mà YaphetS đạt được cũng không phải quá nhiều. Sang đến Dota 2 thì anh gần như biến mất hoàn toàn khỏi đấu trường chuyên nghiệp với danh tiếng gắn liền cùng những Drama nhiều hơn là thành tích. YaphetS giải nghệ vào năm 2015 sau một pha fake chấn thương tay nổi tiếng để “trốn” khỏi Team FanTuan và trở lại làm một Streamer fulltime cho đến thời điểm hiện tại.

Dù không phải là một Pro Player giàu thành tích, nhưng YaphetS vẫn xứng đáng với danh hiệu “P-God” mà cộng đồng Dota đã dành cho anh

Vigoss (V-God)

Những người mới chơi Dota hiện nay có lẽ sẽ ít ai biết về cái tên Vigoss, Ganker xuất sắc nhất trong lịch sử Dota. Anh chính là người định nghĩa cho khái niệm “Mid Level 6 đi gank đi mày?” thời bấy giờ với những Hero tủ như Queen of Pain hay Mirana. Không giống như nhiều Midlaner khác có lối chơi an toàn, giữ Lane để farm, Vigoss ưa chuộng sự hổ báo khi luôn có mặt trong những điểm nóng trên bản đồ. Lối đánh hoa mỹ, sự sáng tạo, biến hóa khôn lường trong lối chơi đã biến Vigoss trở thành player có lượng fan base đông đảo nhất thế giới thời DotA 1.

Cũng giống như Merlini, những khán giả Dota bây giờ có lẽ sẽ cảm thấy lạ lẫm với cái tên Vigoss

Khoảng thời gian Vigoss chơi cho Virtus Pro chắc hẳn là thời điểm huy hoàng nhất của anh, Vigoss cùng với Virtus Pro liên tục chiến thắng tại nhiều giải đấu lớn lúc bấy giờ như: MYM Prime Defending 6, 7, 8, Asus Open Summer, Asus Open Spring. Năm 2008, Vigoss được cộng đồng Dota bầu chọn là “Ganker của năm” và đó cũng là lúc mà cái tên “V-God” nổi danh khắp thế giới.

Hoàn toàn có thể nói rằng Vigoss là người đã tạo ra khái niệm chuẩn chỉ về một Ganker trong DotA

Thời điểm bước sang Dota 2 cũng là lúc mà Vigoss đã bước sang bên kia sườn dốc của sự nghiệp. Anh chỉ có một lần tham dự The International 2012 cùng Moscow 5 trước khi phiêu bạt khắp nơi suốt những năm sau đó. Lần cuối cùng người ta thấy cái tên Vigoss xuất hiện là vào năm 2016 khi anh tuyên bố sẽ nghiêm túc trở lại thi đấu chuyên nghiệp, nhưng sau cùng, anh vẫn phải lẳng lặng lui về hậu trường khi không thể bắt kịp với lớp trẻ lúc bấy giờ.

YamateH (Y-God)

YamateH là game thủ duy nhất đến từ Đông Nam Á được nằm trong danh sách “các thánh nhân” đầu tiên trong lịch sử DotA. Là một player cùng lứa với những BurNing và Loda, YamateH bắt đầu sự nghiệp của mình từ năm 2007 và ngay lập tức chứng minh được đẳng cấp của một trong những Carry kiêm Midlaner xuất sắc nhất lúc bấy giờ. Ngay tại giải đấu đầu tiên mà anh tham dự trong màu áo Kingsurf, YamateH đã quật ngã SK Gaming bất khả chiến bại của Loda với tỷ số 2 – 0, trong đó game thủ người Malaysia để lại ấn tượng mạnh với một pha Triple Kill và Ultra Kill. Kể từ đây, sự nghiệp của YamateH lên như “diều gặp gió”. Anh liên tiếp gặt hái những thành tích không tưởng, điển hình như vị trí á quân tại ESWC 2008, đưa Đông Nam Á vươn lên đứng ngang hàng với những khu vực lớn khác trên thế giới. Năm 2010, YamateH cũng từng có trận Solo đỉnh cao với YaphetS, nhưng kết quả là anh vẫn bị khuất phục trước game thủ được mệnh danh “Ông hoàng Shadow Fiend” này.

See also  [04.11.2017] SSG vs SKT [Chung Kết][CKTG2017][Ván 1] | wca 2017

Trận solo lịch sử giữa Best Midlaner của Đông Nam Á và Best Shadow Fiend của thế giới

Chuyển sang Dota 2, YamateH tiếp tục được khẳng định trong màu áo Orange và Zenith, nhưng sự bất đồng giữa anh và người đàn em Mushi đã khiến cho sự nghiệp của YamateH bắt đầu có những dấu hiệu đi xuống khi anh liên tục phải tìm bến đỗ mới. Ở thời điểm hiện tại, YamateH đã 31 tuổi nhưng anh vẫn tiếp tục gắn bó với nghiệp cầm chuột khi trở thành người hướng dẫn cho lớp trẻ tại các team Tier 2 – 3 ở Malaysia.

YamateH (bên phải ngoài cùng) trong màu áo HKT, à nhầm Kingsurf

[Update] YaphetS – Unquestionable skill, questionable ethics? « News | yaphets dota 2 – Vietnamnhanvan

YaphetS - Unquestionable skill, questionable ethics?

posted by Jaywalker

cn Yan Jun ‘YaphetS’ Bu has been entangled in a scandal, where he was found to be playing Dota for other people’s accounts in exchange for monetary incentives. Although not illegal, the community has raised concerns regarding the “rightfulness” of his actions.

Despite its high skilled players, the Dota scene in China has always been engulfed in controversies surrounding unpaid wages and prizes, transfer contradictions, player disputes and more. More notable recently is former Nirvana.cn owner, cn Jun Sheng ‘Loveen’ Chang, that was in the

Discussions began when legendary Dota player and present caster, cn Yu ‘N3komata’ Zhang was casting the ECAL showmatch between us Captain Planet and cn World Elite. During the broadcast, N3komata criticized YaphetS’ performance leading to intense fan reactions.

To explain his actions, N3komata wrote an article himself speaking out about his encounters with YaphetS, namely YaphetS having almost no practice of Dota 2. He also questioned YaphetS’ intentions, seemingly playing the showmatch for quick money as well as stating YaphetS making money by training other people’s Dota accounts in return for money. A series of posts between YaphetS and N3komata have revealed their different stance on the matter, and the quotes below are taken from the Tencent Weibo posts from both person.

Note: The words are translated, but the contents are not changed.

[B]YaphetS on training accounts[/B]How should I explain this, when I first started doing it I did not give it much thought, because I’m not the first person to train accounts for others, as it has been done in World of Warcraft and other online games before. As someone that loves Dota, I can’t play Dota forever, I have to think about my future plans, just like how many professional players have to think about what to do after they retire. Sadly, I have no other skills, I can only find a way to survive with playing this game, even if I am the first one and there are controversies I am willing to give it a try. Also, I don’t think training accounts for Dota is the same as training accounts for other online games. It does not create an unfair environment, and every game’s replay will be given to the account holder, so he can learn the skills by watching the replay. If its the desire of players, why not fulfill them? At least I’m doing so with my own effort.

[B]N3komata’s response to YaphetS[/B]YaphetS’s talk about training accounts, I cannot agree. What training accounts mean, if its good or bad, we can think about them from a few points.1. Who is training accounts good for?2. Who is training accounts bad for?3. The difference between the good and bad.1. Training accounts will only benefit the parties involved, which will be the person that gets the service, and YaphetS that gets paid for doing so.2. Training accounts will affect all players the most, specifically the players that encounter the account holder after the transaction. For example, a noob like me pays YaphetS and train to a high level ladder, then I will hurt my teammates and cause them to lose points. If I lose too many points, I will pay YaphetS again to get back into the ladder, continue hurting the players.3. Based on the benefits and harm done, YaphetS did not seek to understand the feelings of other players, working hard to play at a high level, but only to be matched with or against unworthy noobs that pay for trained accounts like me.

[B]YaphetS final response[/B]I won’t stop training accounts. I didn’t know this issue will invoke so much discussion, it is something my friends and I thought about, since we play together anyways, we will just help train accounts whilst we play……Truthfully, even if I don’t do it, others will do it too. I can’t satisfy everyone, but I don’t think I’m ‘selling drugs’. Although it isn’t the most ethical job, but there are boundaries, and I will never use hacks.

See also  Momen Mensos Risma Paksa Remaja Bisu untuk Bicara di Hari Disabilitas | tuli

In a recent post, N3komata has lamented his posts not helping, but in fact invoking more interest in training accounts. He has also stated his desire to create an unbiased governing body in the future that will attempt to prevent disruption in the Dota community.

After hearing from both sides, N3komata’s response has received a lot of public backing despite many disliking his blunt choice of words. Many from the Chinese community has supported his stance that such accounts will only ruin the game for others. On the other hand, there are also supporters for YaphetS, stating that it is hard to live on playing Dota, therefore earning money from it is just a survival need.

Famous members of the community have also voiced different opinions regarding the matter. Former LGD fan favorite cn Jian ‘ZSMJ‘ Gong has voiced his support towards YaphetS, not questioning the ethical nature of his actions but understanding his decision to do so. Whilst flame guru cn Fan ‘DK.rOtk_xB‘ Bai has spoken in defense of N3komata, vouching for his genuine personality towards people. Although there are differences in opinions, YaphetS has made it clear that he will not stop training accounts. This has led to Dota Chinese translator Hippo suggesting that it could be possible for the name of YaphetS to be removed from appearing for the hero Shadow Fiend upon review, as such behavior can be destructive towards the Dota community.

With YaphetS not commenting anymore, there is yet any pointers that suggest YaphetS will stop training accounts for money. YaphetS is a player that has unquestionable skills, but the community will continue questioning the ethical nature of his decision.

Despite its high skilled players, the Dota scene in China has always been engulfed in controversies surrounding unpaid wages and prizes, transfer contradictions, player disputes and more. More notable recently is former Nirvana.cn owner,Jun ShengChang, that was in the spotlight for failure to payout player wages as well as 2011 World Dota Championships (WDC) prize money to winning teams. However, another controversy has arise, and this time it has nothing to do with such matriculates, but on fan favourite, YaphetS and his ethics.Discussions began when legendary Dota player and present caster,YuZhang was casting the ECAL showmatch betweenand. During the broadcast, N3komata criticized YaphetS’ performance leading to intense fan reactions.To explain his actions, N3komata wrote an article himself speaking out about his encounters with YaphetS, namely YaphetS having almost no practice of Dota 2. He also questioned YaphetS’ intentions, seemingly playing the showmatch for quick money as well as stating YaphetS making money by training other people’s Dota accounts in return for money. A series of posts between YaphetS and N3komata have revealed their different stance on the matter, and the quotes below are taken from the Tencent Weibo posts from both person.Note: The words are translated, but the contents are not changed.[B]YaphetS on training accounts[/B]How should I explain this, when I first started doing it I did not give it much thought, because I’m not the first person to train accounts for others, as it has been done in World of Warcraft and other online games before. As someone that loves Dota, I can’t play Dota forever, I have to think about my future plans, just like how many professional players have to think about what to do after they retire. Sadly, I have no other skills, I can only find a way to survive with playing this game, even if I am the first one and there are controversies I am willing to give it a try. Also, I don’t think training accounts for Dota is the same as training accounts for other online games. It does not create an unfair environment, and every game’s replay will be given to the account holder, so he can learn the skills by watching the replay. If its the desire of players, why not fulfill them? At least I’m doing so with my own effort.[B]N3komata’s response to YaphetS[/B]YaphetS’s talk about training accounts, I cannot agree. What training accounts mean, if its good or bad, we can think about them from a few points.1. Who is training accounts good for?2. Who is training accounts bad for?3. The difference between the good and bad.1. Training accounts will only benefit the parties involved, which will be the person that gets the service, and YaphetS that gets paid for doing so.2. Training accounts will affect all players the most, specifically the players that encounter the account holder after the transaction. For example, a noob like me pays YaphetS and train to a high level ladder, then I will hurt my teammates and cause them to lose points. If I lose too many points, I will pay YaphetS again to get back into the ladder, continue hurting the players.3. Based on the benefits and harm done, YaphetS did not seek to understand the feelings of other players, working hard to play at a high level, but only to be matched with or against unworthy noobs that pay for trained accounts like me.[B]YaphetS final response[/B]I won’t stop training accounts. I didn’t know this issue will invoke so much discussion, it is something my friends and I thought about, since we play together anyways, we will just help train accounts whilst we play……Truthfully, even if I don’t do it, others will do it too. I can’t satisfy everyone, but I don’t think I’m ‘selling drugs’. Although it isn’t the most ethical job, but there are boundaries, and I will never use hacks.In a recent post, N3komata has lamented his posts not helping, but in fact invoking more interest in training accounts. He has also stated his desire to create an unbiased governing body in the future that will attempt to prevent disruption in the Dota community.After hearing from both sides, N3komata’s response has received a lot of public backing despite many disliking his blunt choice of words. Many from the Chinese community has supported his stance that such accounts will only ruin the game for others. On the other hand, there are also supporters for YaphetS, stating that it is hard to live on playing Dota, therefore earning money from it is just a survival need.Famous members of the community have also voiced different opinions regarding the matter. Former LGD fan favoriteJian ” Gong has voiced his support towards YaphetS, not questioning the ethical nature of his actions but understanding his decision to do so. Whilst flame guruFan ” Bai has spoken in defense of N3komata, vouching for his genuine personality towards people. Although there are differences in opinions, YaphetS has made it clear that he will not stop training accounts. This has led to Dota Chinese translatorsuggesting that it could be possible for the name of YaphetS to be removed from appearing for the hero Shadow Fiend upon review, as such behavior can be destructive towards the Dota community.With YaphetS not commenting anymore, there is yet any pointers that suggest YaphetS will stop training accounts for money. YaphetS is a player that has unquestionable skills, but the community will continue questioning the ethical nature of his decision.

See also  [FULLMATCH] DE_OVERPASS | NAVI VS. VIRTUS PRO | PGL MAJOR STOCKHOLM 2021 NEW LEGENDS STAGE | navi gaming


MIRACLE- EPIC INVOKER MOVIE – MOST EPIC HIGHLIGHTS IN 2019


► Subscribe for more Videos here: http://bit.ly/hOlyhexOr
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
► Submit your EPIC Dota 2 clips here: http://artofdota2.com/
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
►► Join my Notification Squad: click the 🔔Icon to get updated as soon as I upload a new Video!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Best Dota 2 Video? ► https://youtu.be/C0syIB3Fp0 (MUST SEE!)
More Videos: http://www.youtube.com/user/hOlyhexOr/videos
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
►►Social Media:
◉ Facebook: http://bit.ly/hexOrFB
◉ FBGroup: http://bit.ly/hexOrFBGroup
◉ Twitter: http://bit.ly/hexOrTwitter
◉ Website: http://bit.ly/hexOrWebsite
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
►►The BEST Dota 2 Playlists:
◉ The BEST DOTA 2 MOVIES ON YOUTUBE: http://bit.ly/BESTDOTA2MOVIES
◉ LUCK IS NO EXCUSE SERIES: http://bit.ly/LuckisnoExcuse
◉ EPIC REDDIT SERIES: http://bit.ly/reddithexor
◉ MOST EPIC PLAYS DOTA 2: http://bit.ly/MOSTEPICPLAYSDOTA2
◉ PRO PLAYER TRIBUTES: http://bit.ly/ProPlayerTributes
◉ PRO RAMPAGES: http://bit.ly/PRORAMPAGES
◉ THE ART OF / COMMUNITY SERIES: http://bit.ly/DOTA2COMMUNITY
◉ FAILS \u0026 FUNNY MOMENTS: http://bit.ly/Dota2Fun
◉ TUTORIALS, GUIDES \u0026 TRICKS: http://bit.ly/TutorialsGuidesTricks
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Include great music in your content, for more info go to: https://uzermusic.com?ref=fixt
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Music Supplied by:
ES_Dramatic Orchestral Strings Gavin Luke
ES_Dramatic Spiritual Orchestral Gavin Luke
ES_Elysium 3 Johannes Bornlöf
ES_Emperors Of Tomorrow 3 Rannar Sillard
ES_Emperors Of Tomorrow 13 Rannar Sillard
ES_Epic Orchestral Adventure Gavin Luke
ES_Epic Trailer 01 Johannes Bornlöf
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Music provided by EpidemicSound.com
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Intro \u0026 Outro created by: www.youtube.com/user/TbdTofGermany
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Make sure to subscribe to my channel if you liked the video!
►► Subscribe for more: http://bit.ly/hOlyhexOr

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูความรู้เพิ่มเติมที่นี่

MIRACLE- EPIC INVOKER MOVIE - MOST EPIC HIGHLIGHTS IN 2019

Pudge Epic 59 KILLS Super Tank – Dota 2 Highlights TV


Subscribe and WIN ► http://bit.ly/Subscribe_for_more
► Want to be in our next episode? Submit your Plays Here ► https://bit.ly/2QU2JMP
Miracle Techies 45 Frags | EPIC 2 Hours ► https://youtu.be/jEelrmAAxyM
Dota 2 Pro Gameplay ► http://www.youtube.com/user/TopDotaTV
► Have EPIC Full game? Submit! ► https://bit.ly/2JtVdEd
SUBSCRIBE FOR DAILY VIDEOS!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ADD US ON:
Facebook ► https://www.facebook.com/highlightstv
Twitter ► https://twitter.com/Highlights_TV

Welcome to Dota 2 Highlights TV channel. Dota2 is a multiplayer online battle arena (MOBA) video game produced by IceFrog and Valve Corporation. On Dota 2 Highlights TV channel you can find highlights from major tournaments, Dota 2 gameplay, videos with pro Dota 2 players and many other interesting Dota 2 movies.
Dota2HighlightsTV
Like and comment! Your feedback is always appreciated!
Business inquiries ► [email protected]
Pudge Epic 59 KILLS Super Tank Dota 2 Highlights TV

Pudge Epic 59 KILLS Super Tank - Dota 2 Highlights TV

YaphetS SF 7x Mango Strat delete Mid Medusa | YaphetS Shadow Fiend Stream #121


💟Subscribe: https://goo.gl/gXggB6
💙Watch YaphetS Live Stream: https://www.douyu.com/90016
YaphetS Blog: https://www.weibo.com/IamYaphetS

Bu \”YaphetS\” Yanjun, also known as ‘PIS’ or ‘Perfect is Shit’.
He was considered the best Shadow Fiend player in the world at the height of his DotA career
Please Support YaphetS Live Stream: https://www.douyu.com/90016
YaphetS Blog: https://www.weibo.com/IamYaphetS
I will try my best to translate the voice chat.
Tag: best shadow fiend, dota 2, dota 2 shadow fiend, miracle vs yaphets 1v1 solo mid sf, paparazi, paparazi vs yaphets, paparazzi vs yaphets, pis, shadow fiend, yaphets, yaphets 1v1 sf, yaphets dota 1, yaphets dota 2, yaphets live stream, yaphets pis, yaphets sf, yaphets shadow fiend, yaphets stream, yaphets stream moments, yaphets vs miracle, yaphets vs miracle sf, yaphets vs paparazi, yaphets vs paparazzi

YaphetS SF 7x Mango Strat delete Mid Medusa | YaphetS Shadow Fiend Stream #121

China dota — Yaphets SF Nevermore show !!!!!!!!!!!


There have a game named dota,It’s the best time when we are young; it’s the best time when we are together; it’s the best time that will be memorized for ever.
I‘m a Chinese dota fans,I have many Chinese dota 1 /dota 2 God friends ,Yaphets , 2009 , Nada, super 5 meppo , MU, etc.
They publish the first perspective dota video on \”youku\”,I want more and more people know them,So I will share it on youtube my channel 🙂
Thanks for your support and your support is essential to what we do.
Start by the Shadow Fiend yaphets

China dota --- Yaphets SF Nevermore show  !!!!!!!!!!!

Yaphets PIS First Person Dota Shadow Fiend Episode 3


Yaphets PIS First Person Dota Shadow Fiend Episode 3

Yaphets PIS First Person Dota Shadow Fiend Episode 3

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูบทความเพิ่มเติมในหมวดหมู่Wiki

ขอบคุณที่รับชมกระทู้ครับ yaphets dota 2

Leave a Comment