[Update] rOtK nói về phiên bản 7.23: “Neutral Item đang khiến Dota 2 trở nên mất cân bằng” | rotk dota 2 – Vietnamnhanvan

rotk dota 2: นี่คือโพสต์ที่เกี่ยวข้องกับหัวข้อนี้

Kcibur – 11:51, 12/12/2019

rOtK dù không phải là một player có quá nhiều thành tích nổi trội nhưng những kiến thức và sự hiểu biết của anh về tựa game Dota 2 đã biến anh trở thành một trong những huấn luyện viên hàng đầu trên thế giới. Hãy cùng lắng nghe coach của Vici Gaming chia sẻ những suy nghĩ của anh về bản Update The Outlanders thông qua bài phỏng vấn của anh với Renmin Esports nhé.

Ấn tượng đầu tiên của bạn về phiên bản The Outlanders là gì? Các chàng trai của bạn đang làm quen với những thay đổi mới này như thế nào?

Những trận đấu trở nên thú vị hơn rất nhiều bởi hệ thống drop đồ, giống như chúng tôi đang chơi một tựa game khác vậy. Chúng tôi đều đang cảm thấy khá hứng thú với những điều này. Một số Item được đem trở lại từ những patch trước đây, nên là có lẽ việc làm quen với phiên bản mới này sẽ trở nên dễ dàng hơn. Nhưng đương nhiên là chúng tôi vẫn cần phải tìm hiểu kĩ hơn về những món đồ mới này.

Bạn có nghĩ rằng bản cập nhật này đã khiến Dota 2 trở nên khó tiếp cận hơn với những người chơi mới và cả những player ít dành thời gian cho tựa game hay không?

Chắc chắn là như vậy rồi, đặc biệt là đối với những người chơi mới. Hơn 60 Neutral Item được đưa vào game bên cạnh hàng loạt những trang bị cũ. Có quá nhiều điều mà những tân thủ phải học nếu muốn chơi Dota 2 ở thời điểm này.


Dota 2 vốn đã khó chơi rồi, nay càng trở nên khó chơi hơn với sự xuất hiện của The Outlanders

Neutral Item sẽ ảnh hưởng như thế nào đến tựa game?

Tôi nghĩ yếu tố “ngẫu nhiên” sẽ ảnh hưởng đến những trận đấu nhiều nhất bởi một số món đồ rơi ra hoàn toàn có thể thay đổi cục diện của cả một game đấu, và ngược lại cũng sẽ có một số Item khá là vô dụng. Tôi nghĩ rằng yếu tố ngẫu nhiên này đang khiến Dota 2 trở nên mất cân bằng hơn.

Sau cùng thì Dota 2 là một trò chơi có tính cạnh tranh rất cao, nên là tôi nghĩ rằng Valve sẽ có biện pháp để balance lại những yếu tố đang gây mất cân bằng mà thôi. Nói thế thôi chứ những điều này cũng không ảnh hưởng đến Vici Gaming là mấy bởi ngay cả khi patch mới đã ra mắt, chúng tôi vẫn sử dụng những chiến thuật ở phiên bản trước. Ở giai đoạn đầu của patch mới, hầu hết các team vẫn sẽ thi đấu với một lối chơi và đội hình quen thuộc mà thôi.

Những thay đổi ở phiên bản mới sẽ ảnh hưởng đến các đội game chuyên nghiệp ở khía cạnh nào?

Chủ yếu là ở giai đoạn luyện tập, bởi chúng tôi cần phải trải qua rất nhiều những thử nghiệm để có thể đi đúng hướng, tìm ra nhịp điệu cũng như chiến thuật phù hợp với chúng tôi ở phiên bản này. Sau đó, chúng tôi phải lập ra một kế hoạch tập luyện phù hợp và cùng nhau thảo luận xem lối chơi nào sẽ phù hợp với đội nhất. Và cuối cùng, tôi cần phải tổng hợp tất cả các ý tưởng lại và áp dụng chúng vào những trận đấu scrims. Update cũng giống như việc thay đổi những luật lệ trong những môn thể thao truyền thống, vì vậy tất cả những gì chúng ta cần làm là thích ứng với chúng thông qua quá trình luyện tập. Kết quả của những trận đấu sẽ phản ánh lại kết quả của quá trình huấn luyện của chúng tôi.


Nigma là một bằng chứng của việc chưa luyện tập đủ để có thể cạnh tranh với các top team trong khu vực

Liệu có cơ hội nào để một đội yếu có thể hạ gục một team mạnh hơn chỉ bởi sự ra mắt của phiên bản mới?

Tôi chỉ có thể nói rằng bên cạnh kĩ năng cá nhân, một yếu tố quan trọng nhất của một đội mạnh đó chính là khả năng cảm nhận trận đấu và sự phối hợp giữa các thành viên trong đội, và những yếu tố này không có một chút liên quan nào đến việc ra mắt patch mới cả.

Để duy trì phong độ, bạn cần phải luyện tập rất nhiều. Những bài học mà bạn đã nhận được và những lối chơi mà bạn đã phát triển thông qua quá trình luyện tập quan trọng hơn rất nhiều so với kết quả của những trận đấu. Có thể là một đội yếu sẽ tìm được một chiến thuật lạ lùng nào đó ở thời điểm phiên bản mới ra mắt và đánh bại được một team mạnh hơn, nhưng theo thời gian, bạn sẽ nhận ra rằng đội mạnh vẫn hoàn mạnh còn đội yếu thì vẫn chỉ là lót đường mà thôi. Sự xuất hiện của phiên bản mới không thể phả lấp đẳng cấp và trình độ giữa 2 đội đâu.

See also  Sing with Leo. The ABCD Song. Cartoons \u0026 @Songs for Kids | leo leo leo

Vậy bạn nghĩ như thế nào về một sự thật là team OG đã không bị Valve đả động quá nhiều đến sau bao nhiêu bản Update khác nhau?

Đầu tiên, chúng ta phải thừa nhận rằng OG là một đội rất mạnh. Thứ 2, tôi nghĩ kết quả của những giải đấu sẽ ảnh hưởng tới cách mà Valve cân bằng tựa game ở những bản patch tiếp theo. Ví dụ, họ sẽ nerf combo mà họ đánh giá là quá mạnh ở giải đấu vừa rồi. Tuy nhiên, OG cao tay hơn rất nhiều khi họ đã không thể hiện những quân bài mạnh nhất trước khi TI diễn ra. Và đến TI, họ tung ra tất cả những gì là tinh túy nhất của mình và vô địch TI, vì vậy nên họ chả bao giờ bị nerf cả. Nhưng đương nhiên OG cũng phải đủ tự tin vào kĩ năng của mình để thực hiện chiến thuật này.


Con bài tủ Io Carry đã khuấy đảo TI9 như thế nào chắc các bạn vẫn còn nhớ chứ?

Vậy tại sao người Trung Quốc lại không sử dụng chiến thuật này?

Tôi nghĩ là do chúng ta quá thẳng thắn. Một khi chúng ta đã ngồi vào máy và cầm con chuột thì những gì chúng ta hướng đến chỉ có thể là chức vô địch. Chúng ta không nghĩ đến quá nhiều điều sẽ xảy ra sau đó.

Mọi năm mỗi khi Valve ra mắt một patch mới, cộng đồng sẽ chế meme về việc Dota 2 trở thành một tựa game hoàn toàn khác. Bạn nghĩ sao về điều này?

Tôi nghĩ rằng những người chơi chỉ phàn nàn về tốc độ ra bản Update mới mà thôi. Tuy vậy, mỗi patch này đều khiến cho tựa game thay đổi quá nhiều nên chúng ta có thể thấy nhiều người gọi The Outlanders là Dota 3. Chuyện này bình thường thôi, meme thôi ấy mà.


Welcome to Dota 3!!!

Thật đáng tiếc khi các bạn chỉ cán đích ở vị trí á quân tại Chengdu Major. Đây có phải là do các game thủ đã bị quá tải sau quãng thời gian dài thi đấu ở mùa giải trước?

Chúng tôi không có bất kì lời bào chữa nào cả. Đó chỉ đơn giản là chúng tôi đã có một ngày thi đấu tồi tệ và TNC đã xuất sắc hơn. Chúng tôi đã không có phong độ tốt nhất ở ngày hôm đó. Chúng tôi xin lỗi về việc này.

Nhiều người nghĩ rằng các coach người Trung Quốc chỉ là những cái bao cát để hứng chịu chỉ trích khi đội tuyển thi đấu thất bại. Bạn nghĩ như thế nào về việc này?

Nhiều người hâm mộ cho rằng công việc của một huấn luyện viên chỉ đơn giản là ban pick cho các player trong trận đấu. Điều này là không đúng bởi giá trị thật sự của một coach nằm ở những khóa huấn luyện hàng ngày. Họ phải tìm được câu trả lời cho những câu hỏi như làm thế nào để dẫn dắt được đội, làm thế nào để luyện tập hiệu quả hơn, mình phải làm gì để các thành viên có thể học hỏi được nhiều hơn từ scrims. Công việc của một coach vô cùng quan trọng đấy.


rOtK khai phá thiên cơ tại DreamLeague Major

Mục tiêu của Vici Gaming ở mùa giải tới là gì?

Chúng tôi mong rằng có thể đi xa tại TI. Ở mùa giải trước, các thành viên đã phải trải một khoảng thời gian rất khó khăn. Tôi mong rằng năm nay Vici Gaming có thể thay đổi một cách hiệu quả hơn và giành những món quà cho các fan với một phong độ thi đấu tốt hơn.

Nguồn: VPEsports

[Update] rOtk has retired | rotk dota 2 – Vietnamnhanvan

Shrinkzxo

Profile

Joined August 2014

Dotoland

268 Posts

#1

rOtK Retires

rOtk has recently announced that he has ‘retired’ in a reply to a fan comment on his Weibo.

[image loading]

‘Bro, I’ve already retired. Stop flaming me. Sylar is excellent carry. Hope he will have good form (in the future). I will cheer for them from behind.’

See also  Khái Quát Tân Thế Giới Trong OverLord Những Điều Có Thể Bạn Chưa Biết Hết Toàn Tập Anime OverLord | sebas

Recently a

rOtk has recently announced that he has ‘retired’ in a reply to a fan comment on his Weibo.’Bro, I’ve already retired. Stop flaming me. Sylar is excellent carry. Hope he will have good form (in the future). I will cheer for them from behind.’Recently a video filmed and uploaded by Vici Gaming’s manager has gone viral in the (Chinese) community. The clip showed rOtk arguing unapologetically with Sylar about his Beastmaster play with (his usual) loud voice. The game concerned was a scrim with VG.R before the main qualifier of TI6.

Translator

https://twitter.com/shrinkzxo

InFiNitY[pG]

Profile

Joined December 2002

Germany

643 Posts

#2

Damn he must really value Sylar’s skills as a player. I feel like rotk was too inconsistent for a player on a top top team for a while now, but this post is pure class.

“I just pressed stimpack, and somehow I won the battle” -Flash

midou

Profile

Joined April 2008

Bulgaria

889 Posts

#3

That was always the right decision for Vici. He can still play in a lesser team, but he is finished at the highest level.

OuchyDathurts

Profile

Joined September 2010

United States

3695 Posts

#4

Swindlez scared him into retirement?

Staff

a_flayer

Profile

Joined April 2010

Netherlands

1039 Posts

#5

I’m assuming he’ll be on another team a few weeks after TI6.

When you came along so righteous with a new national hate, so convincing is the ardor of war and of men, it’s harder to breathe than to believe you’re a friend. The wars at home, the wars abroad, all soaked in blood and lies and fraud.

MotherOfRunes

Profile

Joined December 2010

Germany

1289 Posts

#6

inb4 unretirement

“Your Razor sucks!” -Kuroky’s Dad

Noogie

Profile

Joined September 2010

Canada

40 Posts

#7

Give it what? 3 months??

DDie

Profile

Joined April 2010

Brazil

933 Posts

#8

On July 06 2016 00:28 midou wrote:
That was always the right decision for Vici. He can still play in a lesser team, but he is finished at the highest level.

I feel like this is true for a lot of big chinese names.

I feel like this is true for a lot of big chinese names.

”Television! Teacher, mother, secret lover.”

goody153

Profile

Joined April 2013

33896 Posts

#9

i bet he’ll be back

the temptation of money and competition may be too much

this is a quote

ahswtini

Profile

Joined June 2008

Northern Ireland

16359 Posts

#10

so another chinese retirement

“As I’ve said, balance isn’t about strategies or counters, it’s about probability and statistics.” – paralleluniverse

les

Profile

Joined February 2010

131 Posts

#11

I think the chinese word for retirement has a different meaning than we give it. Maybe its more like “taking a longer break”? But these DotA players get old. I dont know how long they can keep kicking.

Kreb

Profile

Joined September 2010

2172 Posts

Last Edited: 2016-07-05 16:07:10

#12

No offense meant but this really shouldnt be news.

Everyones expecting him to be back. “Retire” doesnt mean what it does to us in english, we’ve seen that before. Use another word or something.

Shrinkzxo

Profile

Joined August 2014

Dotoland

268 Posts

#13

On July 06 2016 00:58 les wrote:
I think the chinese word for retirement has a different meaning than we give it. Maybe its more like “taking a longer break”? But these DotA players get old. I dont know how long they can keep kicking.

On July 06 2016 01:06 Kreb wrote:
No offense meant but this really shouldnt be news.

Everyones expecting him to be back. “Retire” doesnt mean what it does to us in english, we’ve seen that before. Use another word or something.

That’s why there are apostrophes there.

xD.

That’s why there are apostrophes there.xD.

Translator

https://twitter.com/shrinkzxo

Archeon

Profile

Joined May 2011

2319 Posts

#14

Dunno, most Chinese “retirements” happen because ppl feel like they lost passion or don’t play as good as the expect. rOtk on the other hand got a shitload of flag recently, he might have felt forced to retire.

Makes me a bit sad honestly, while he lacked somewhat as a player recently, I have lots of good memories of him even from a year ago when he played on Big God. Hope his retirement is really temporary. He’s also incredibly fun on stage.

low gravity, yes-yes!

MaCRo.gg

Profile

Joined June 2015

Korea (South)

714 Posts

#15

I would like to see him captain another youth team and get them up to speed.
I’m not a fan of his play, but I can respect his dedication as a player. He has been playing very poorly this year, likely due to age and he probably is burnt out.

wanzmor

Profile

Joined December 2015

81 Posts

#16

he should just do what Mikasa is doing right now, coaching and subbing. I never really followed him but I saw once or twice his legendary failed shows, and I think it’s proper for him to retire, although at the same time I think it’s a bit sad considering the fact that VG has been doing quite well recently .

See also  Niki chơi và làm cho sô cô la bật nó - Funny trẻ em Video | sherlock wiki

It’s not so easy to find other thing to do after you retire from a scene like Dota, you are bound to come back either as caster, player or coach. Pros like RoTK, Burning, etc have spent majority of their time on the game for years, I am not even sure they have other work to do in the mean time.

A bucket of water will not extinguish a forest fire

Pandahunterz

Profile

Joined March 2013

Netherlands

139 Posts

Last Edited: 2016-07-05 19:00:27

#17

given the difference in culture and special bond those guys have team houses, i think its amazing they can be this open to each other without actually hurting feelings (yes they seem kind of aggressive there, but it wouldnt surprise me if they are all good again tomorrow or even after the discussion – otherwise the others wouldnt be like this)
as for RotK, his retirement was pretty much a given. He wasnt making any attempts at changes even after a long time without succes (kept making same mistakes in same situations), it seemed he had lost the will to even improve (and who can blame him after all that he already achieved). looking at the other players: CTY and Hym are pretty much young blood, chances of seeing them retire (for real) are pretty negligible. Burning has been making a bunch of changes in the past few months (switching to support, and actually playing it solidly at the moment), i dont see him retiring soon, but he might be replaced by a support with some more playmaking potential. About sylar i have absolutely no clue after all the drama

i think what i’m trying to say is: its sad to see such a good player leave, but this one has been coming for some time (not speaking about his lack of performance, but his lack of attempting to change/improve)
will always remember his huge plays (and feeds) as offlaner though

edit: pretty good chance he will make a comeback as caster

lestye

Profile

Joined August 2010

United States

426 Posts

#18

I can’t imagine him retiring for long unless he had one of those stupid LoL streaming contracts with the insane cash.

Theres just way too much prize money for anyone to stay retired for long. Even if you’re past your prime there’s still plenty penny and the competition isn’t too daunting if you already have the experience like rotk.

“You guys are just edgelords. Embrace your inner weeb desu” -Zergneedsfood

Carnivorous Sheep

Profile

Joined November 2008

Baa?

326 Posts

Last Edited: 2016-07-05 21:21:06

#19

this sylar vs rotk video is hilarious

there was a part where sylar slips into speaking in dialect for half a sentence

LiquidLegends

Baa!

Belisarius

Profile

Joined November 2010

Australia

3522 Posts

#20

A million esports dollars says he’ll be back after TI

1 3 All

Please (you can use your steam or reddit account!) or register to reply.


ti4 All Stars Match – Team rOtk vs Team XBOCT – Dota 2


Dota 2 ti4 AllStar Game Team rOtk vs Team XBOCT
Subscribe ► http://bit.ly/noobfromua
Team rOtk: Puppey, s4, BurNing, N0tail, Ferrari_430
Team XBOCT: Dendi, Loda, iceiceice, Arteezy, Chuan
Techies Arrived The International 2014 All Star Game

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูความรู้เพิ่มเติมที่นี่

ti4 All Stars Match - Team rOtk vs Team XBOCT - Dota 2

Classic rOtk


[Enable annotations for English captions]This is a reupload of a video on Youku, made by then DK.Yueru (now VG.Super). It’s a compilation of his teammate DK.rOtk (now VG.rOtk) going balls to the wall.
Original link: http://v.youku.com/v_show/id_XNTM3MzI3NTU2.html

Classic rOtk

Wraith King [SKELETON RAPIER MONSTER] Dota 2 Highlights TV


Subscribe and WIN ► http://bit.ly/Subscribe_for_more
► Want to be in our next episode? Submit your Plays Here ► https://bit.ly/2QU2JMP
Miracle Techies 45 Frags | EPIC 2 Hours ► https://youtu.be/jEelrmAAxyM
Dota 2 Pro Gameplay ► http://www.youtube.com/user/TopDotaTV
► Have EPIC Full game? Submit! ► https://bit.ly/2JtVdEd
SUBSCRIBE FOR DAILY VIDEOS!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ADD US ON:
Facebook ► https://www.facebook.com/highlightstv
Twitter ► https://twitter.com/Highlights_TV

Welcome to Dota 2 Highlights TV channel. Dota2 is a multiplayer online battle arena (MOBA) video game produced by IceFrog and Valve Corporation. On Dota 2 Highlights TV channel you can find highlights from major tournaments, Dota 2 gameplay, videos with pro Dota 2 players and many other interesting Dota 2 movies.
Like and comment! Your feedback is always appreciated!
Business inquiries ► [email protected]
Wraith King [SKELETON RAPIER MONSTER] Dota 2 Highlights TV

Wraith King [SKELETON RAPIER MONSTER] Dota 2 Highlights TV

小象被淘汰后 ROTK接受的采访


不用字幕了 说的很清晰 翻译很准确
Source:https://www.twitch.tv/dota2ti

小象被淘汰后 ROTK接受的采访

rOtK tells Loda to kiss his ass [D2L] | DOTA 2 Interview


Enjoyed this video? Subscribe here! http://bit.ly/subwiddz
­­­­
Submit your big/fail/funny play and get rewarded with keys! http://bit.ly/SubmitDota2Play
­­­­
Apply for Youtube Partner here: http://bit.ly/PartnerYTchannel
­­­­
Stay up to date with my other social media sites:
Facebook: https://www.facebook.com/widdzfanpage
Twitter: http://www.twitter.com/stefanwiden
­­­­
http://d2l.gg/
Buy ticket here: http://www.dota2.com/store/itemdetails/15308 Support me on http://www.patreon.com/widdz and be one of the 40~ lucky giveaway winner!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Support me on http://www.patreon.com/widdz and be one of the 40~ lucky giveaway winner!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Lower your DOTA 2 ping with WTFast http://bit.ly/WTFastWiddz

rOtK tells Loda to kiss his ass [D2L] | DOTA 2 Interview

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูวิธีอื่นๆWiki

ขอบคุณมากสำหรับการดูหัวข้อโพสต์ rotk dota 2

Leave a Comment